Kauza Hrušky: 11 černých zjizvených psů

Tento příběh se začal psát před mnoha lety. Tehdy nejspíš.. říkejme tomu láska ke psům , přivedla pana P. k vlastnictví prvního černého psa. Čas plynul a psů přibývalo. Jak se k pánovi dostávali zprvu, netušíme. Později už se mu množili mezi sebou a ti co přežili se začlenili do smečky. Tehdy jsme o existenci pana P. a jeho “chovu” netušili. Ale útulkem nám za ty roky prošlo mnoho černých psů, kteří jak už je dnes zřejmé, museli pocházet z tohoto místa. Nalistujte si v našem letošním kalendáři například černého pejska Brita nalezeného v Hruškách po tornádu, jakoby jim z oka vypadl. Podněty na pána přicházeli z řad jeho spoluobčanů i samotné starostky Hrušek (okr. Břeclav).

hrusky9

Když jsme se s pánem spojili poprvé, nepustil nás dovnitř a odmítl se vzdát byť jen jednoho ze psů. Po kontrolách KVS a zabavení domu exekutorem už ale nemá jinou možnost a sám nás kontaktoval. Samozřejmě v ten nejméně vhodný čas. Škoda, že to nevyšlo dříve, jak i on sám nyní uznal. Tehdy jsme měli třetinový počet psů a více energie celou situaci řešit. Některé věci si člověk nenaplánuje. Vždycky si říkáme, že už jsme viděli a zažili všechno. A pak nás další smečka vyzáblých psů prosících o pomoc dostane na kolena. Jsou uzavřeni v mrňavém prostoru jedné nevětrané místnosti. Takový puch, že vás okamžitě začnou pálit oči a bojíte se nadechnout. Podlaha plná psích hovínek a moči. A na ní 11 černých zjizvených psů.hrusky6

Psi nám byli prezentováni jako krvelačné bestie. Přitom jsou to vystrašené hromádky neštěstí. Většina pejsků má radost, že nás vidí, poskakují jeden přes druhého, překřikují se, šplhají se na nás. Jakoby říkali, tak konečně nás jedete vysvobodit. V misce na zemi jsou barevné granule, ale i přesto je většina psů podvyživených. Kdoví, jak pravidelně dostávali najíst. V rohu místnosti se krčí pejsek. Vypadá vážně špatně. Tělo má celé zjizvené, kosti se dají spočítat pouhým okem. Ačkoliv jsme se prvně jeli “jen podívat na situaci”, po pohledu na pejska, kterému od té chvíle neřekneme jinak, než kostík, jsme věděli, že už nepočká ani den. Další fenky na první pohled vysoce březí. Až později na veterině se ukázala pravá příčina nafouklého bříška nejslabší z nich, Kiry. Ale o tom už jsme psali dříve. Byli týden hospitalizovaní a stáli při nich všichni svatí. Přežili díky obrovskému nasazení teamu Veterina Ivančice.

hrusky22Jsme vděční, že Pet Heroes přijme několik pejsků pod svá křídla. Znojmo, Kyjov, desítky jednotlivě nalezených psů a teď Hrušky. Nemáme místo. Prostě nemáme, ale když nás tihle chudáci prosili pohledem, věděli jsme, že to zase MUSÍME nějak udělat. Nemohli jsme tam jen stát a říct si “sorry, nemáme vás kam dát” a “sorry, nemáme dost peněz, abysme vás dali dopořádku”. Nechat je tam hladovět a trpět není v našich žilách. A tak jsme o 11 týraných psů početnější. A věříme, že nám v tom rozumíte a nedělali byste to jinak. A znáte nás natolik, že nepochybujete o tom, že uděláme maximum od A do Z. Tzn, že panu P. bude zakázán chov a taky, že na dodržování tohoto zákazu dohlédneme. Protože takové podmínky, v jakých žilo těchto 11 pejsků a mnozí další před nimi, si nezaslouží žádná živá bytost.

Pejsci jsou v opravdu špatném zdrav. stavu a obáváme se, že péče o ně se vyšplhá ke 100 000 Kč. Víme, že se na vás v poslední době obracíme opakovaně a věřte, že nám samotným už to přestává být příjemné, ale dáte nám za pravdu, že jsme je tam vážně nemohli nechat.

Moc prosíme, pomozte nám pomáhat. Sdílejte a jestli můžete, přispějte Hrušecké smečce na náš účet veřejné sbírky 2601143882/2010 VS 2205, IBAN CZ41 2010 0000 0026 0114 3882. Využít můžete i pohodlnou a rychlou platbu přes QR.

hruskyqr

Děkujeme,že nám pomáháte pomáhat!

 https://youtu.be/4P77DKIKsVU

Hrusky1
Hrusky3
Hrusky2
Hrusky4
Hrusky5
Hrusky6
Hrusky7
Hrusky8
Hrusky9
Hrusky10
Hrusky11
Hrusky12
Hrusky13
Hrusky14
Hrusky15
Hrusky16
Hrusky17
Hrusky18
Hrusky19
Hrusky20
Hrusky21
Hrusky23
Hrusky22

Dočasky.cz, z. s.

info@docasky.cz

Nová 931/59, Lanžhot, 691 51
(návštěvy možné pouze po předchozí domluvě)
IČ: 01917501, Registrované Ministerstvem vnitra i Úřadem na ochranu osobních údajů

Spolek Dočasky.cz je veden pod spisovou značkou L 17647/KSBR u Krajského soudu v Brně.

Registrační číslo státní veterinární správy CZ 62C04757

Číslo účtu veřejné sbírky ve Fio banka, a.s.:
platby v CZK: 2601143882/2010
platby v EUR: 2601143882/8330

CZ / EN