Postřelený Fox

Kulhající, zadredovaný a zablešený Fox byl odchycen v -12°C, na konci února 2018. Fox se toulal ulicemi v Hruškách u Břeclavi a přespával v tújích. Celou dobu mu nikdo nepomohl, až Petra ze spolku SOS kočky Hodonín nám o Foxovi dala vědět. Hruščané ho spíše odháněli, protože na ně vrčel. Proč vrčel, se ukázalo až z rentgenových snímcích pořízených na vstupní prohlídce. To, co je na nich vidět, je kompletně oddělená podélná zlomenina ramenní kosti, jejíž stáří odhadují veterináři spíše na měsíce. Při pohledu na snímky už není divu a snad každému musí být jasné, jak moc Fox trpěl. Krom zlomeniny vidíte na snímcích výrazně bílé "tečky". Jsou to broky! Jeden z nich byl v těsné blízkosti zlomeniny! Foxe chtěl někdo sprovodit ze světa zastřelením! Za dopadení střelce byla vypsána odměna, přesto se ho nepodařilo dohledat.

 FOX uvod m

 

Fox byl následně na vyšetření v Uh. Hradišti. Zlomenina v té době na RTG vypadala velice ošklivě a pan doktor byl udiven, ze Fox chodí. Rozstřelenou kost obalil silný a tuhý sval. Tak se organismus se zraněním sám vypořádal.

 

 

 

 


FOX RTG 1Fox Kadera 20180314.0.mjpgUplynuly dva měsíce od rozhodnutí nohu neoperovat, dokud nebolí. Pak jsme Foxův příběh znovu otevřeli. Je skvělé vidět, jak si už občas povyskočí, jak se raduje pokaždé, když na něj člověk promluví. Už se lidí nebojí a tůůze rád by se mazlil. Ale to jen do momentu, kdy se mu na zlomenou nohu sáhne. "Zmrzne" a začne vrčet. Nebylo pochyb o zlepšení jeho psychického stavu. Ne tolik stavu zlomeniny ramenní kosti, ve které byl stále uložen jeden brok. Noha ho bez pochyb bolela, když déle běhal, hodně ji odlehčoval a odpočíval. Brněnský specialista v oboru chirurgie a ortopedie MVDr. Snášil byl ochoten operaci provést a Foxovi od bolesti ulevit. Byla provedena osteosyntéza, čili velmi náročný zásah a to nejen finančně.

Svými nákupy přispěli na operaci i zákazníci Dogsie.cz. Pomohli tak změnit Foxovi život jednou provždy, aby se mohl bezbolestně rozběhnout vstříc své nové trvalé rodině! 

 

 

 

 



DSC 0314 mPo dvou měsících rehabilitace dnes Fox všechny zdraví a těší se na svou vysněnou milující rodinu.

 

 

Děkujeme, že nám pomáháte pomáhat! Vaše Dočasky.cz

Chcete se na záchraně psů podílet aktivně? Přidejte se k nám a adoptujte virtuálně www.docasky.cz/nabidka-zvirat

 

 

 

 

 

 

 

DSC 0314 M
DSC 7455 M
DSC 7485 M
FOX Uvod M
FOX RTG 1
FOX Kontrola1.8.2018
Fox Kadera 20180314.0.mjpg

Dočasky.cz, z. s.

info@docasky.cz

Nová 931/59, Lanžhot, 691 51
(návštěvy možné pouze po předchozí domluvě)
IČ: 01917501, Registrované Ministerstvem vnitra i Úřadem na ochranu osobních údajů

Spolek Dočasky.cz je veden pod spisovou značkou L 17647/KSBR u Krajského soudu v Brně.

Registrační číslo státní veterinární správy CZ 62C04757

Číslo účtu veřejné sbírky ve Fio banka, a.s.:
platby v CZK: 2601143882/2010
platby v EUR: 2601143882/8330

CZ / EN